Thursday, 12 April 2012

Jalan2x Taman Negara Part 1

Assalamualaikum..n salam 1 malaysia..alamak formal pulak...


huhu xtau nak cerita pe first blog sendiri ni..so nak citer  jalan2x kat taman negara lah...
bebulan merancang  dengan along...akhirnya pada bulan 2 lepas dapat gak pegi..huhu
sebabkan rindu taman negara..jadi buat lah..entri ni 1st hehehe... kitorang ikot jalan darat sebab xnak naik bot 3 jam dr kuala tembeling susah oo nak kencing........so Along lah yang drive hehehe...exit temerloh..



Pastu senang je ikot je signboard sampai kuala tahan...tp biasalah jalan kg..byk lembu n belubang so hati2x ye...:) Perati gambo lembu muncul sebelum sign board..huhu...


Finally sampai dah lepas parking dekat JKKK kuala tahan sehari RM 5..so kami park kat sane dlm 4 hari total = Rm 20 ok la at least ade org nak jage ;) Ok ni plak bila dh sampai kat jeti ;) benti penat jalan dr parking..huhu walopun 100 meter jek...

Kitorang dok kat Mutiara Taman Negara so kena la seberang.. nervous sebab tgk bot bile duduk same paras gan peha..huhu klu buaye jentik je dh boleh golek...huhu...tgk dr sini aiyark kene panjat tangga tinggi lak nak g bilik tido..huhuhu...

Oleh sebab kami tersampai punye lah awal pkul 12..jd Along soh pilih Restoren Terapung mane nak makan???

Family Restaurant menjadi pilihan kami...tp kami rase die kene improve sikit masakannya..ade rase..cume kureng sikit...rate2x hage makanan suma banyak hala ke barat..n standard hage utk nasi goreng rm7++..oh lupe nak bagitau..sini xda ATM...sila bawak wet cash banyak2x...


Huhu nanti kita sambung bila dah seberang....;)